توری مش جوشی

توری مش یکی از محصولات اصلی یکپارچه مفتولی است که در صنایع مختلف و ساخت و ساز اهمیت بالایی دارد. سازه های فلزی عظیمی که هنگام بتن ریزی مشاهده می کنید، در واقع همان توری مش هستند. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی در رابطه با نحوه تولید توری مش جوشی برای شما عزیزان شرح دهیم. با ما همراه باشید.

توری مش جوشی چیست؟

توری مش جوشی الگویی شبکه ای شکل ناشی از اتصال مجموعه ای از میلگردها است. به عبارتی شکل آن به گونه ای است که تعدادی میلگرد به صورت عمودی و با زاویه 90 درجه در فواصل مشخص روی تعداد دیگری میلگرد که به صورت موازی و طولی قرار گرفته اند، جوش خورده است. بر اساس این تفاسیر توری مش که در اصطلاح لاتین با عنوان WELDED WIRE MESH شناخته می شود، نوعی توری مش جوشی به شمار می رود.
توری مش جوشی با عنوان مش مهندسی و Engineering Mesh نیز شناخته می شود، که مخفف آن BRC MESH است. استحکام و تنوع در تولید توری مش جوشی از جمله دلایل محبوبیت این محصول است. این سازه فلزی به قدری مورد استقبال افراد قرار گرفته است که به سختی می توان محصول یا متریالی را یافت که بتواند با آن رقابت کند. به همین دلیل از این محصول منحصر به فرد در زمینه های مختلف صنعتی به طور گسترده استفاده می شود.

نحوه تولید این محصول

همانطور که پیش از این نیز بیان کردیم، نحوه تولید توری مش جوشی به گونه ای است که میلگردهایی در طول و عرض یکدیگر یا در واقع به شکل تار و پودی یا زاویه 90 درجه روی یکدیگر جوش خورده اند. اتصال میل‌گردهای به گونه ای است که میلگردهای افقی روی میلگردهای عمودی در نقاط تقاطع که به آن ها Spot welding گفته می شود، جوش خورده اند. این نوع اتصال سبب مستحکم شدن و جلوگیری از لغزش میلگردها می شود. ضخامت و مقاومت جوش ها در تولید توری مش جوشی به عواملی مانند زمان، میزان فشار جوش و دما بستگی دارد.
تولید توری مش به دو صورت مش ریز و مش درشت انجام می شود. هر اندازه میزان قطر یا ضخامت میل‌گردها بیشتر باشد، توری فلزی نیز از استقامت و استحکام بالاتری برخوردار خواهد شد. پس از اتصال میل‌گردها، چشمه های مربعی شکلی ایجاد می شود. بدیهی است هر اندازه فاصله میلگردها کمتر باشد، اندازه چشمه های مربعی نیز کوچک تر می شوند. توری جوش داده شده را می توان بدون جدا شدن میلگردها برش داده شود یا به اشکال مختلف تغییر پیدا کند. تولید توری مش جوشی به دو صورت قابل انجام است که عبارتند از:
1. روش صنعتی
2. روش سنتی
در روش صنعتی میل‌گردها به وسیله ماشین آلات مختلف به صورت کاملا دقیق جوش داده می شوند اما در روش سنتی تولید توری مش جوشی، به واسطه دست میل‌گردها را جوش می دهند. به همین دلیل روش سنتی از دقت کمتری برخوردار است.

تولید توری مش به صورت اتوماتیک

علاوه بر روش های صنعتی و سنتی، تولیداین جنس به روش دیگری که به آن روش اتوماتیک گفته می شود، قابل انجام است. در تولید این توری به روش اتوماتیک به جای میلگرد از مفتول سفید یا به عبارتی مفتول گالوانیزه استفاده می کنند. مفتولی که در ساخت توری مش جوشی در این روش استفاده می شود، ضخامت های متفاوتی دارد که بسته به نیاز مشتری، محل تولید و دستگاه، به کار برده می شود. در فرآیند اتوماتیک تولید توری مش جوشی، مفتول را در دستگاه هایی قرار می دهند و پس از صاف شدن انحناها، روکش دهی انجام می شود.
پس از اتمام فرایند روکش دهی، در صورت نیاز آن را رنگ آمیزی می کنند و در معرض هوا قرار می دهند تا خشک شود. سپس مفتول ها به شکل حصار بافی وارد می شوند. دستگاهی که برای تولید توری مش جوشی کاربرد دارد، مجهز به چند الکترود مسی است که در فاصله ای منظم از یکدیگر روی یک خط قرار گرفته اند. این الکترودها در نزدیک کردن میله ها به یکدیگر پس از قرارگیری آن ها روی دستگاه، نقش دارند. با نزدیک شدن مفتول های میله ای به یکدیگر، در نقطه اتصال آن ها جوش زده می شود. در ادامه تولید توری مش جوشی به این روش، دستگاه مفتول های اضافی را از دو طرف به طور خودکار برش می زند و در نهایت توری مش جوشی به صورت رول شده و صاف تولید می شود.

توری مش جوشی چیست؟

انواع مختلف توری مش جوشی

دسته بندی توری مش جوشی به واسطه فاکتورهای مختلفی انجام می شود. این دسته بندی روی قیمت نهایی توری مش جوشی تاثیر گذار است. سایز میلگرد استفاده شده برای تولید این توری و نیز استاد چشمه ها دو عامل مهم در دسته بندی توری مش جوشی هستند.

• انواع توری مش جوشی بر اساس سایز میلگرد

بر اساس نوع میلگرد استفاده شده در ساخت این محصول، توری مش جوشی به دو نوع نورس مش ساده و آجدار تقسیم بندی می شود. در صورتی که برای تولید توری جوشی از میلگردهای ساده استفاده شود، به طور معمول سایز میلگرد 6 یا 8 را انتخاب می کنند. اما در صورت استفاده از میلگردهای آجدار سایز میلگرد معمولا 8، 10، 12 و 14 انتخاب می شود.

• انواع توری مش جوشی از نظر ابعاد چشمه

پیش از هر چیز بهتر است با مفهوم چشمه در سازه های فلزی آشنا شوید. چشمه در واقع به هر یک از شبکه هایی می گویند که پس از جوش دادن میلگردهای افقی و عمودی ایجاد می شود. هر اندازه میلگردها از هم فاصله بیشتری داشته باشند، ابعاد چشمه بزرگتر و هر اندازه فاصله میلگردها از یکدیگر کمتر باشد، ابعاد چشمه کوچکتر خواهد بود. توری مش جوشی در بازار با ابعاد 10، 15، 20، 25 و 30 یافت می شود. بدیهی است با کوچک تر شدن چشمه های مربع، وزن توری جوشی افزایش خواهد یافت؛ چرا که در ساخت آن از میلگردهای بیشتری استفاده می شود.

همچنین بخونید که : نکات کلیدی در نگهداری فنس

انواع مختلف توری مش

سخن پایانی

به طور کلی روند تولید این محصول در شرکت های مختلف متفاوت است. بنابراین بهتر است پیش از خرید و استفاده از این محصول به خوبی شرکت تولید کننده آن را مورد ارزیابی قرار دهید تا محصولی مطمئن با قیمت مناسب خریداری کنید. در این مطلب نحوه تولید این کالا را برای شما عزیزان شرح دادیم. امیدواریم پس از خواندن مطالب فوق، آگاهی کافی را در رابطه با تولید این سازه فلزی به دست آورده باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *