روش ساخت انواع توری در ایران: توریهای فلزی، نوعی شبکههای فولادی هستند که با سیمهای بافته شده تولید میشوند. پس از ساخت مرحله کشیدن ورق فولادی بر روی آنها است. برای ساخت این محصولات از مفتولهای ساده و آجدار استفاده میکنند. نوع فلزی آنها به صورت ورقهای که انعطافناپذیر هستند یا به شکل رولی تولید و در بازار عرضه میشوند. در تولید انواع مختلف این محصولات با توجه به نوع کاربردی که دارند، در اندازه چشمهها و همچنین ضخامت سیمهای متفاوتاند. مهمترین ویژگی این محصولات مقاومت خوب آنها در برابر سایش میباشد. میزان این مقاومت به اندازه عنصر کربنی که در ترکیب مفتولها وجود دارد، متفاوت است. برای آشنایی با این نوع از ابزارهای مهم و کاربردی در صنعت ساختمان و همچنین روش ساخت انواع توری در ایران تا انتهای این مقاله با صنایع مفتولی تورگستر همراه باشید.
توری فلزی چیست؟
همانطور که گفتیم این نوع از ابزارهای مهم در ساختمانسازی نوعی شبکه فولادی هستند که از به هم بافته شدن مفتولهای ساده یا آجدار ساخته میشوند. این محصولات با توجه به چگونگی تولید آنها، سایز سیم مفتول و همچنین ابعاد چشمه آنها، متفاوتاند. در ادامه با این محصولات و انواع روش ساخت آنها آشنا میشویم:
- گابیون
- جوشی یا مش
- پرسی
- حصاری
- مرغی
- سرندی
- فرنگی
توری مش یا توری جوشی
توری مش جوشی یکی دیگر از محصولات ساختمانی از جنس فولاد است که برای ساخت آنها از میلگرد و گاهی هم مفتول سیاه به کار برده میشود. روش ساخت این محصول به این صورت است که میلگردها بهصورت عمودی و افقی بر روی هم قرار میگیرند تا در نهایت ساختاری مشبکی شکل را به وجود آورند. نکته مهم در مورد این محصول این است که به خاطر مقاومت بالای آنها، نسبت به دیگر انواع آن انعطاف زیادی ندارند.
میلگردهایی که برای تولید این ابزار ساختمانی استفاده میشوند در سایزهای 6، 8 برای نوع ساده آنها است. علاوه بر این از میلگردهای آجدار در سایزهای 8، 10، 12 و 14 نیز برای تولید این محصولات استفاده میشود.
روش ساخت انواع توری در ایران: این محصول استحکام زیادی دارد که باعث میشود انعطافپذیری زیادی نداشته باشد. سپس بهصورت نقطهای مفتولهای صنعتی ساده یا آجدار روی یکدیگر جوش داده و ورقههایی با ابعاد و چشمههای مختلف تولید میشود.
کاربرد توری جوشی
به این خاطر که برای تولید این نوع توریها از میلگردهای با سایزهای مختلف استفاده میشود، تنوع بالایی در تولید آن به وجود آمده است. به همین دلیل این محصولات کاربرد وسیعی در صنایع مختلف و ساختمانسازی دارند. از جمله کاربرد این محصول کاربرد آن در بتنریزی، مصارف ساختمانی و کف سازهها و همچنین در داخل بتن در انواع پروژههای ساختمانی برای مقاومسازی بنا میباشد.
برای تولید این محصول از میلگردهای با سایزهای متنوع از 6 میلیمتر تا 12 میلیمتر استفاده میشود. البته پرمصرفترین میلگردها برای تولید این محصولات ساختمانی ضخامت 8 تا 10 میلیمتر است. علاوه بر این برای ساخت چشمههای این توریها ابعاد 10 در 10 تا نهایتا 20 در 20 استفاده میشود. البته در این مورد هم برای ساختمانسازی ابعاد 15 در 15 و 20 در 20 است. بهترین نوع این محصول مدلی است که برای تولید آن مفتول 8 با سایز چشمه 15 در 15 یا 20 در 20 استفاده شده باشد.
با توجه به اینکه این محصول بهصورت ورقهای تولید میشود، اندازه هر برگ از آنها به طور استاندارد 6 متر در 2 متر میباشد. در واقع میتوان گفت که این ابعاد از این محصول میتواند یک متراژ 12 متر مربعی را پوشش میدهد.
شاید این سوال برایتان به وجود آمده باشد که تفاوت توریهای مش جوشی ساخته شده با مفتولهای ساده و آجدار در چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که تفاوت این دو نوع میلگرد در تولید این محصولات ساختمانی در ایجاد اصطکاک در بتن میباشد. در واقع با استفاده از میلگرد آجدار در تولید مش جوشی، اصطکاک چشمگیری در افزایش مقاومت کششی بتن ایجاد میشود. این امر به این سبب است که با در هم آمیختن آجهای روی این نوع میلگرد با بتن، استحکام سازه افزایش پیدا کرده و میلگرد در بتن لیز نخواهد خورد.
توری پرسی
روش ساخت انواع توری در ایران: روش ساخت توری پرسی از در هم تنیده شدن سیم مفتولهایی که بهصورت عمودی و افقی روی هم قرار گرفتهاند، ساخته میشد. در واقع برای تولید این محصول هیچ نوع جوشکاری در محل تقاطع مفتولها انجام نمیشود. چشمههای این نوع محصولات ساختمانی بهصورت مربع و مستطیلی شکل بوده و از مفتولهای با سایزهای ۲ تا ۶ میلیمتر برای تولید آن استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: 5 نکته مهم در مورد توری لوزی کششی
کاربرد توری پرسی
این محصولات مقاومت مناسبی در برابر خراش و ساییدگی دارند. به همین خاطر در صنعت و ساختمانسازی کاربرد بسیار گستردهای پیدا کردهاند. از جمله کاربردهای این ابزار کاربردی میتوان به استفاده از آنها در ساخت قفس حیوانات، فونداسیون کف، مشبندی ساختمانها و همچنین حفاظ بندی درب و پنجرهها اشاره کرد. البته این محصولات بهخاطر استحکام مناسب، ارزانی و زیباییشان بهصورت ورقههایی داخل قالبهای پروفیلی قرار میگیرند و کاربردهای متفاوتی دارند.
توری حصاری
روش ساخت انواع توری در ایران: روش ساخت توری حصاری با استفاده از فولاد ضدزنگ یا مفتول گالوانیزه تولید میشود و عمر بسیار بالایی دارد. در واقع میتوان گفت که استفاده هر جنسی از فولاد برای ساخت این محصولات با توجه به کاربرد آنها و نیاز مشتری انتخاب میشود. این کار علاوه بر تأمین امنیت، صرفه اقتصادی نیز برای مشتریان دارد. علاوه بر این این محصول ویژگیهای منحصربهفردی همچون طول عمر و ماندگاری بالا و همچنین سازگاری بالا با شرایط آبوهوایی مختلف دارند.
کاربرد توری حصاری
همانطور که گفتیم این محصول مقاومت زیاد و امنیت بالایی داشته و نصب آن آسان است. همین ویژگیها باعث گستردگی استفاده از آن شده است. اگر بخواهیم کاربردهای مختلف این محصول ساختمانی را برای شما بیان کنیم، میتوانیم مواردی همچون حفاظ بزرگراهها، فرودگاه، مراکز نظامی، اجرای فنس و حصارکشی باغها و زمینهای کشاورزی، قفس حیوانات و استفاده در آرماتوربندی را نام ببریم.
روش ساخت توری فلزی گابیون چگونه است؟
توری گابیون یکی از مهمترین ابزارهای کاربردی در ساختوساز است که به وسیله سطحی ششضلعی تولید میشود. جنس این محصول از فولاد ضدزنگ و گالوانیزه بوده و کاربرد آن در پیشگیری از ریزش سنگها در جادهها است. به طور کلی میتوان گفت که این محصول کاربردی، نوعی قفس است که با موادی همچون بتن، سنگ، ماسه یا خاک پر میشوند. علاوه بر این کاربرد دیگر این محصول در محافظت در مقابل فرسایش و همچنین پایداری شیب در ساختوساز است.
از جمله کاربردهای این محصول میتوان به استفاده از آنها در سدسازی و جادهسازی، ساخت دیوارهای دریایی و یا ایجاد دیوارهای محافظ اشاره کرد.
توری مرغی
توری مرغی که به شکل سوراخهای ششضلعی و با ضخامت 0.4 تا 0.7 میلیمتر تولید میشود برخلاف اسمش در صنعت ساختوساز کاربردهای زیادی دارد. نمونه ایرانی این محصول کاربردی کیفیت بالاتری نسبت به نمونه خارجی خود دارند، به همین خاطر قیمت آنها بالاتر از نمونه خارجیشان است. وجه تمایز دیگر نمونه ایرانی این ابزار با نمونه خارجی در روش تولید آن است. نوع ایرانی این محصول به روش گالوانیزه گرم و نمونه خارجی آن با فرایند گالوانیزه سرد تولید میشود.
کاربرد توری مرغی
روش ساخت انواع توری در ایران: همانطور که گفتیم این محصول برخلاف اسمی که دارد، در ساختوساز و زیرسازی مراحل ساخت یک بنا کاربرد دارد. علاوه بر این در ساخت، گچکاری و دور ستونها و همچنین زیرسازی کاشیکاری نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
توری سرندی
برخلاف دیگر محصولات مشابه، این نوع از توریها به شکل چشمههای لوزی شکل تولید میشوند. توری سرندی در جنسهای مختلفی همچون استیل، آهن، فولاد، گالوانیزه، مسوار و غیره در بازار موجود هستند. ابعاد چشمههای این ابزار کاربردی بسیار متفاوت بوده و از ۱ تا ۱۰۰ میلیمتر با توجه به نوع کاربرد آن متفاوت است.
کاربرد توری سرندی
این محصول کاربردی با توجه به نوع بافت و استحکامی که دارد، در موارد مختلفی کاربرد دارد. از جمله این کاربردها عبارتاند از ساخت فنس و قفسها، تفکیک مزارع و زمینهای کشاورزی، تفکیک یا سرند مصالح ساختمانی همچون شن و ماسه، مقاومسازی دیوار مغازهها و همچنین ساخت حفاظ در مناطق نظامی و فرودگاهها.
توری فرنگی
روش ساخت انواع توری در ایران: تولید ایرانی توری فرنگی نیز مثل نوع مرغی آن بیشتر بهصورت گالوانیزه گرم است. در حالی که نمونه چینی آن معمولا به صورت گالوانیزه سرد تولید میشود. در واقع میتوان گفت که توریهای فرنگی از نوع مرغی و گابیون و با ویژگیها و کاربردهای متفاوتی هستند. البته این محصول با نوع مرغی و گابیون یک تفاوت دارد و آن اندازه چشمههای آنها است. اندازه چشمه این محصول مابین اندازه چشمههای نوع مرغی و گابیون این نوع محصولات پرکاربرد ساختمانی میباشد.
بدون دیدگاه